“Се очі з іншої країни...” (З етюдів про фотографії архіву Косачів) - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2010)
Три миті склали цілісний останній фотопортрет Лесі Українки – унікальний портрет у русі. На ньому закарбовано духовний зір, що відбиває найвищої міри самопізнання.