Математичні моделі оптимізації фінансування інвестиційної діяльності підприємств - Івченкова, О.Ю.; Літвиненко, Ю.Д. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У статті досліджено основні підходи до оптимізації структури джерел фінансування інвестиційної діяльності підприємств. Обґрунтовано критерії, принципи і модель інвестиційно-фінансового вибору, що дозволяють вирішити завдання формування оптимальної структури джерел фінансування інвестиційної діяльності компанії виходячи з максимізації її інвестиційної вартості, моделюється процес вибору оптимального (максимальний чистий дисконтований дохід) інвестиційного проекту з кількох взаємовиключних.