Бюджетно-податкова політика України в умовах децентралізації: доходи місцевих бюджетів - Островецький, В.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У статті проаналізовано основні тенденції процесу децентралізації державного управління, а також світовий досвід і вітчизняна практика формування доходів бюджетів різного рівня. З урахуванням потреби у збалансуванні інтересів держави, органів місцевого самоврядування та платників податків обґрунтовано рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення механізму формування доходів бюджетів органів місцевого самоврядування, у тому числі за рахунок удосконалення податкової амортизації, оподаткування доходів фізичних осіб та споживання підакцизних товарів.