Інформаційно-аналітичне забезпечення як складова інтелектуального капіталу підприємства - Держевецька, М.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У зв'язку зі стрімким розвитком технічного прогресу і розширенням комп'ютерних та інформаційних відділів підприємств одним з основних інструментів ефективного управління інтелектуальним капіталом підприємства стає його нова структурна одиниця – інформаційно-аналітичне забезпечення підприємства. Головною метою формування і розвитку інформаційного середовища підприємства є забезпечення інформаційної підтримки персоналу та керівництва для досягнення конкурентної переваги й ефективної діяльності підприємства з урахуванням факторів зовнішнього середовища. Розглянуто поняття інформаційно-аналітичного забезпечення. Визначено основну мету інформаційно-аналітичної діяльності підприємства. Викладено основні вимоги до інформації. Запропоновано два етапи алгоритму інформаційно-аналітичної діяльності підприємства. Розробка інформаційно-аналітичного забезпечення є актуальним і необхідним інструментом, що не тільки сприяє автоматизації процесів накопичення, зберігання, оперативного опрацювання, ефективного контролю й аналізу інформації про об'єкти інтелектуальної власності компанії, але і служить підтримкою при створенні об'єкта інтелектуальної власності.