Науково-методичні засади організації збутової діяльності вугледобувного підприємства - Трушкіна, Н.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2017)
У статті досліджено особливості функціонування вугледобувних підприємств з точки зору організації збутової діяльності. Уточнено суть і зміст поняття «збутова діяльність вугледобувного підприємства» з урахуванням специфіки його функціонування та виявлених змін і тенденцій розвитку інституціонального середовища. Обґрунтовано, що електронна комерція має стати чинником підвищення ефективності організації збутової діяльності вугільних підприємств. Для стимулювання подальшого розвитку електронної комерції в Україні доцільно розширювати способи здійснення оплати; використовувати «електронні» гроші; впроваджувати інноваційні фінансові інструменти збутової діяльності (наприклад, онлайн-кредитування); застосовувати принципи smart-логістики. Визначено напрями вдосконалення організації збутової діяльності вугільних підприємств із використанням цифрових технологій.