Використання диференціальних рівнянь для описання вільної поверхні білякритичних гідравлічних режимів роботи ГЕС, ГАЕС, НС - Рябенко, О.А.; Селезов, І.Т. (Гідроенергетика України, 2013)
Наводяться приклади виникнення білякритичних течій гідравлічних режимів роботи ГЕС, ГАЕС, НС. Дається аналіз існуючих диференціальних рівнянь, використовуваних при описанні таких режимів. Для практичного застосування рекомендується узагальнене диференціальне рівняння хвилеподібних білякритичних течій, яке враховує можливе відхилення від гідростатики у початковому перерізі розглянутих явищ. Доповідь на VI Міжнародній конференції "Світові тенденції та перспективи розвитку гідроенергетики України" (14—15 березня 2013 р., Україна, м. Рівне