Моделювання електромагнітних сигналів та експериментальне дослідження діагностики шихтованого магнітопроводу статора турбо- і гідрогенераторів - Тітко, В.О. (Гідроенергетика України, 2013)
Досліджено на фізичній моделі спосіб електромагнітної діагностики стану пресування шихтованого осердя статора турбо- і гідрогенераторів на основі використання дугових датчиків, які встановлюються в крайніх пакетах осердя статора. На основі результатів досліджень запропоновано ряд діагностичних параметрів для визначення зміни пресування в локальних місцях по всій поверхні торцевої зони статора турбо- і гідрогенераторів при незначній кількості встановлених датчиків.