Визначення парето-оптимальних рішень при ризик-орієнтованому превентивному управлінні режимами електроенергетичної системию - Костерєв, М.В.; Бардик, Є.І.; Літвінов, В.В. (Гідроенергетика України, 2014)
Застосовано метод слабкої оптимальності за Парето для визначення найбільш доцільного превентивного заходу для зниження ризику виникнення аварії в електроенергетичній системі в умовах багатокритеріального вибору. Важливість критеріїв доцільності визначено шляхом узгодження експертних оцінок за методом парних порівнянь Сааті.