Полковник канівський Іван Кіндратович Лизогуб - Міден, Е. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті надано стислий огляд життєпису Івана Кіндратовича Лизогуба, а також спростовано ряд помилкових уявлень стосовно його особистості. Уточнюються деякі факти важливі для питання нобілітації роду Лизогубів.