Демографічні характеристики населення сіл Ксензівка та Мельня Батуринської сотні у першій половині ХVIII cт. (за даними сповідних розписів 1739 року) - Солдатова, К. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті на основі сповідних розписів аналізується статево-віковий склад та сімейна структура населення сіл Ксензівка та Мельня Батуринської сотні.