Троїцький монастир у Чернігові у перше десятиліття радянського режиму: фокус перетину просторів - Непотенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У руслі загальнодержавних антицерковних процесів зроблено акцент на характеристиці локальної специфічності, розкрито концептуалізацію релігійних понять та їхнє смислове навантаження в умовах творення радянської дійсності. Переосмислено роль просторового виміру, визначено можливі способи співіснування його монастирської та цивільної структурних моделей.