Микола Данилович Ханенко (1693 – 1760) - Половець, В. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті мова йде про одну з визначних постатей Чернігівщини – нащадка козацько-дворянського роду, відомого далеко за межами губернії, Миколу Даниловича Ханенка, високоосвічену людину, з белетристичними здібностями, писаря Генеральної військової канцелярії при гетьмані Кирилі Розумовському, автора Діаріуша (щоденника), який він вів упродовж 35 років, висвітлюючи особливості історії та військових походів українського козацтва.