Оцінювання технічного стану механічних вузлів гідрогенератора - Літвінов, В.В.; Кільова, К.А. (Гідроенергетика України, 2018)
В роботі визначено підхід до оцінювання технічного стану механічних вузлів гідрогенератора. Розроблено нечіткі моделі типу Мамдані для визначення технічного стану підп'ятника та підшипників гідрогенератора, які дозволяють ефективно використовувати наявні характеристики стану та експертну інформацію для кількісної оцінки надійності вузлів гідрогенератора в задачах визначення ресурсу та імовірності відмови обладнання на інтервалі часу.