Комплексне використання стоячих хвиль водойм - Анахов, П.В. (Гідроенергетика України, 2018)
Розроблена порівняльна характеристика стоячих хвиль водойм, сімейство яких включає озерні і прибережні сейші, тягун. Збудження і розгойдування стоячих хвиль є результатом дії зовнішніх по відношенню до водойми сил і створених для цього умов. Хвилі, в свою чергу, здійснюють як руйнівну, так і творчу роботу. Розроблено алгоритм розрахунку сумарної ефективності заходів щодо комплексного використання енергії стоячих хвиль, який враховує нанесену шкоду і принесену користь.