До питання про формування міської міліції в Чернігові навесні 1917 р. - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті розглядається процес становлення міської міліції в Чернігові в березні – квітні 1917 р. Висвітлюється спільна діяльність гласних Чернігівської міської думи та губернського виконавчого комітету представників громадських організацій щодо напрацювання положення про міліцію Чернігова, реорганізацію, визначення організаційної структури та посадових окладів її співробітників. Водночас говориться про перші кроки в роботі чернігівської міліції та аналізуються заходи органів місцевого самоврядування щодо реорганізації установ колишньої поліції, що в цілому мали досить поміркований та виважений характер.