Їм не поставили пам'ятників, про них навіть мало хто знає - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена маловідомій особистості колишнього чернігівського священика М. В. Капшученка (1889–1959), репресованого в 1933 році, його розкуркуленому і розстріляному братові П. В. Капшученку (1881–1937), дочці Р. М. Окіпній (1914–1942) – оперній співачці, члену київської диверсійно-розвідувальної групи І. Д. Кудрі, розстріляній гестапівцями. Автор висловлює щиру подяку киянці М. В. Орленко, представниці сім’ї Капшученків, за надані документи і матеріали.