Портрети гетьмана Івана Мазепи з родинної колекції Бутовичів - Походяща, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена дослідженню портретів гетьмана Івана Мазепи з родинної колекції Бутовичів. Вони нині зберігаються в Національному музеї історії України. Завдяки комплексному дослідженню автор розглядає питання наукової атрибуції творів, їхньому датуванню та походженню, ідентифікації портретованої особи.