Оптимізація математичних моделей аеродинамічних поверхонь для авіадвигунів на основі В-сплайнів - Литвин, О.М.; Пасічник, В.О.; Ткаченко, О.В.; Черняк, О.О. (Проблемы машиностроения, 2010)
Досліджується метод оптимального вибору числа горизонтальних та вертикальних перерізів аеродинамічних поверхонь деталей авіадвигунів, які однозначно можуть бути описані в циліндричній системі координат. Метод використовує явні вирази для В-сплайнів 2-го та 3-го степенів з нерівномірним розміщенням вузлів, тобто їх подання явними аналітичними виразами на кожному з підінтервалів носія сплайна.