Творче мислення як відображення географічного простору в поезії Любові Голоти - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2010)
У статті подано визначення центральних семіологічних і семіотичних концептів у поезії Любові Голоти (пам’ять, природа, sacrum). Водночас, використано методологічні аспекти геокритики (як одного з напрямів сучасної літературознавчої теорії) для визначення зв’язку художнього мислення з географічним простором. Акцентовано на проблемі репрезентації відносин між простором і процесами “детеріоризації території” в поезії.