Розробка способу безперервного моніторингу опору рамного кріплення і його піддатливості - Захарова, Л.М.; Гріньов, В.Г.; Дєдіч, І.О.; Гордієнко, М.Е.; Кусень, А.Б.; Френтцель, Е.В.; Назимко, В.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2017)
Розроблено спосіб, який забезпечує можливість безперервного моніторингу піддатливості рамного кріплення та його опору гірському тиску протягом усього терміну експлуатації виробки. Розроблена конструкція пристрою для надійної реалізації способу та підібрані її раціональні параметри. Проведено аналіз результатів випробування нової технології й поставлені задачі подальших досліджень.