До історії титулатури володарів у Східній Європі - Ісаєвич, Я. (Інститут українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України, 2008)
Перший варіант цієї статті було опубліковано англійською мовою: On the Titulature of Rulers in Eastern Europe. Journal of Ukrainian Studies, Summer-Winter 2004. vol. 29, № 1-2. s. 219-244. Дякую Тетяні Вілкул і Ярославові Книшу за їхні зауваження й поради.