Формування доданої вартості на промислових підприємствах на етапах руху продукції від виробника до споживача - Брюховецька, Н.Ю.; Чорних, О.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2017)
Висвітлено сутність доданої вартості на макро- та мікрорівнях, проаналізовано визначення доданої вартості підприємств у працях вітчизняних і зарубіжних науковців. Досліджено етапи формування доданої вартості на промислових підприємствах. Встановлено, що для забезпечення формування ланцюга доданої вартості шляхом побудови замкнутого циклу виробництва має застосовуватися вертикальна інтеграція, яку доцільно будувати за допомогою утворення інтеграційних промислових об’єднань. Запропоновано концептуальну модель визначення доданої вартості продукції на кожному з етапів її формування на промислових підприємствах.