Сутність проблемно-орієнтованої системи управління людськими ресурсами - Лаптєв, В.І, (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2017)
Статтю присвячено теоретичним аспектам управління людськими ресурсами. Досліджено сутність понятійно-термінологічного апарату проблемно-орієнтованої системи управління людськими ресурсами, визначено взаємозв'язки та залежність даних термінів і доцільність їх застосування в умовах трансформаційних процесів в Україні. Обґрунтовано систему термінів проблемно-орієнтованої системи управління персоналом: людські ресурси; проблема; система; управління. Уточнено сутність понять «проблема в управлінні людськими ресурсами», «проблемно-орієнтована система управління людськими ресурсами». Обґрунтовано напрями проблемно-орієнтованого управління людськими ресурсами.