Детермінанти впливу на інвестиційну активність підприємств (за іноземними публікаціями) - Самодурова, Д.А. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2017)
Наведено вибірковий огляд детермінант, що мають значний вплив на інвестиційну активність, за дослідженнями зарубіжних учених. Аналіз факторів, що впливають на інвестиції, забезпечує краще розуміння всього процесу економічного розвитку та вказує ті параметри, на які можуть впливати політичні заходи, спрямовані на стимулювання довгострокового зростання, з одного боку, та стримування рівня безробіття – з іншого. Проаналізовано модель оцінки інвестиційної активності на прикладі Греції. Розглянуто формули детермінант як пояснювальних змінних.