Математичні моделі комп’ютерної інтелектуалізації технологій синхронних векторних вимірювань параметрів електричних мереж - Стасюк, О.І.; Гончарова, Л.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2016)
Проаналізовано сучасний стан наукових досліджень у сфері інтелектуалізації мереж електропостачання на основі синхронних векторних вимірювань в системі реєстрації первинної інформації. Показано, що оптимізація електроспоживання залежить від повноти інформативності первинних багатоаспектних даних. На основі диференційних перетворень запропоновано математичнімоделііметодианалітичного обчислення сукупності Т-дискрет для визначення повноти інформативності отриманих недетермінованих первинних даних. Розглянуто методи інтелектуалізації технологій синхронних векторних вимірювань за допомогою представлення зареєстрованих первинних даних у вигляді Т-спектрів для визначення окремих гармонічних складових параметрів перехідного процесу енергосистеми, а також для проведення (на основі диференційних зображень) спектрального аналізу і обчислення спектральної щільності, як основи формування і накопичування нових знань.