Про свиню, звірячий парламент і встидливу опозицію: сатирично-політичні казки Івана Франка - Сабат, Г. (Слово і Час, 2010)
У статті розглядаються художні особливості сатирично-політичних казок письменника. Висвітлюється семантика алегоричних образів, жанрові, сюжетно-композиційні й наративні риси творів. З'ясовано соціально-політичну спрямованість казок.