Створення Української академії наук у Києві в 1918 р.: хронологія подій - Дороніна, Г.А.; Луговський, О.Г.; Мушкало, Ю.І.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2018)
У статті висвітлено передісторію створення Української академії наук (УАН), зокрема діяльність Наукового товариства ім. Т. Шевченка та Українського наукового товариства як попередників УАН, докладну хронологію подій, пов’язаних зі створенням, на думку М.С. Грушевського, УАН у Києві протягом 1918 року, на тлі зміни політичної влади в той період — від Української Народної Республіки до Гетьманату і Директорії, аж до приходу більшовиків.