Політика Данила супроти Польщі 1205–1264 рр. - Білецький, C. (Інститут українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України, 2008)
Доповідь науковця Степана Білецького (1904–1989) була написана для виступу на сесії Відділу суспільних наук Академії Наук УРСР, що відбулася 3–7.VI.1941 р. у Львові, але з невідомих причин не була виголошена. Її текст зберігся в архіві Інституту українознавства ім І. Крип’якевича НАН України (Оп. VI-Ф, № Г-5, арк. 125-141) звідкіля тут передруковується. Максимально збережено стиль та орфографію.