Вірш Лесі Українки “У путь! (На мотив Шумана)” – твір відомий і незнаний - Щукіна, І. (Слово і Час, 2010)
Розглянуто передумови написання поезії, проаналізовано відповідність її тексту музиці “Wanderlied” Роберта Шумана, пропонується музична версія твору “У путь!” (музика Р. Шумана, слова Лесі Українки).