Явище гідродинамічної кавітації як дієвий механізм диспергування при реалізації дискретно-імпульсного введення енергї - Долінський, А.А.; Авдєєва, Л.Ю.; Жукотський, Е.К.; Макаренко, А.А. (Промышленная теплотехника, 2015)
Розглянуто вплив кавітаційних явищ на інтенсифікацію процесу диспергування при реалізації механізмів ДІВЕ. Розроблений та змонтований експериментальний стенд для дослідження впливу гідродинамічної кавітації на диспергування складних гетерогенних систем. Наведені результати експериментальних досліджень впливу теплофізичних режимів диспергування системи з фосфоліпідами на властивості утворених частинок.