Аналіз політропного субатмосферного термодинамічного цикла ГТУ з тепломасообмінним апаратом Майсоценка - Халатов, А.А.; Сєвєрін, С.Д.; Кочура, Ю.П.; Бродецький, П.І. (Промышленная теплотехника, 2016)
Виконано термодинамічний аналiз політропного субатмосферного цикла ГТУ з тепломасообмінним апаратом Майсоцека. На основi цього аналiзу отримано техніко-економічні характеристики політропного цикла й проведено їх порівняння з показниками адіабатного цикла. Показано, що для температури паро-повітряної суміші перед турбіною 340 °С, термічний ККД політропного цикла зменшується відносно адіабатного цикла на 12,4...5,2 % при зміні температури повітря за сонячним нагрівачем від 40 до 90 °С. У політропному циклі термічний ККД досягає 72 %.