Технологія Smart Grid в системах моніторингу об’єктів теплоенергетики - Бабак, В.П.; Запорожець, А.О.; Свердлова, А.Д. (Промышленная теплотехника, 2016)
Розглянуто основні джерела та види сигналів, що виникають під час експлуатації теплотехнічного обладнання. Розроблено узагальнену структуру інтелектуальної розподіленої багаторівневої системи моніторингу і діагностики теплотехнічного обладнання, яка узгоджується з принципами концепції «розумних мереж» Smart Grid.