Підвищення ефективності процесів масообміну між рідиною і парою в брагоректифікаційних установках - Булій, Ю.В.; Ободович, О.М. (Промышленная теплотехника, 2017)
Запропонована інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону пари і рідини. Подовження часу затримки рідини на тарілках до досягнення фазової рівноваги дозволяє підвищити ефективність масообміну, скоротити енерговитрати на 40 % і знизити собівартість обладнання.