Структурно-семантична основа художнього мислення Марка Черемшини - Піхманець, Р. (Слово і Час, 2010)
У статті здійснено спробу збагнути структурно-семантичні засади художнього мислення Марка Черемшини крізь призму архаїчних фольклорних жанрів. Докладно простежено, зокрема, структурування тексту дискурсивними полями похоронних голосінь.