Коли і як “загинув” соціалістичний реалізм - Мазепа, Н. (Слово і Час, 2010)
Виступ на міжнародному науковому семінарі “Семіосфера радянської культури: знаки і значення” (Київ, Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАНУ, червень 2010).