У лабіринтах метафори Емми Андієвської (50–80-і роки) - Ковалів, Ю. (Слово і Час, 2010)
У статті проаналізовано особливості метафоричного образотворення Е. Андієвської. Її доробку притаманне ірраціональне мислення, інтуїтивні осяяння, віддалена асоціативність. Доведено зв’язок її творів з українською культурою. Поетка уникає міметизму, експериментує над тропікою й версифікацією, послуговується архетипами, космогонічними мотивами.