Літературна спадщина гетьмана Пилипа Орлика - Трофимук, О. (Слово і Час, 2010)
У статті подано стислий огляд літературної спадщини гетьмана Пилипа Орлика, розглянуто головні ідеї, викладені в його літературних творах та Конституції 1710 року.