Українська культура в художній рецепції Володимира Самійленка-поета - Сипливець, С. (Слово і Час, 2010)
У статті розглядається поетична творчість В. Самійленка через осягнення української духовної культури, її витоків. Поет, малюючи культурологічну модель світу, проголошує поета-митця своєрідним посередником між Богом і суспільством, творцем Логокосмосу, а рідну мову (поезію) – головним чинником національної ідентичності.