Проза Федора Заревича: соціально-побутовий аспект та антивоєнні мотиви - Мельник, Л. (Слово і Час, 2010)
У статті проаналізовано твори письменника 1860-х рр. Федора Заревича, зокрема розглянуто його оповідання “Дві матері”, “Дві сестри”, “У страха великі очі” та “Родина”.