Між горою Фавор і Болотяною Лукрозою. Євангельський текст у поезії Миколи Зерова - Вздульська, В. (Слово і Час, 2010)
У статті проаналізовано поетику М. Зерова в ракурсі взаємодії із сакральним християнським текстом – універсальним претекстом європейської культури. За вихідну точку дослідження правлять поняття ікони, іконічності та іконообразу, що описують властивий східному християнству модус світобачення. Авторка показує, як християнський текст надає поетові матеріал для зведення власного тексту: пропонує словник, семантичні та риторичні моделі, провокує породження унікальної системи значень.