Ювілеї великих. Б’єрнсон - Нога, Г. (Слово і Час, 2010)
Ім’я класика норвезької літератури Б. Б’єрнсона практично не введено до контексту українського літературознавства. Він постає як письменник-новатор, культурний і громадський діяч, духовний лідер своєї нації і великий симпатик України.