А-модель турбогенератора у фазних координатах струмів - Чабан, А. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Запропоновано математичну модель турбогенератора у фазних координатах струмів. Диференціальні рівняння стану електромеханічної системи представлені в нормальній формі Коші. Застосування фазної системи дає змогу врухування будь-яких видів несиметрії зі сторони статора.