Втрачений сакральний комплекс Миколаївського монастиря на Печерську в Києві - Бачинська, О.В. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
У статті розглядається з найдавнішого літописного часу і до сьогодні історія майже цілком втраченого сакрального комплексу Миколаївського монастиря в м. Києві, що розміщувався в історичному районі міста – Печерську.