Оценка предельно допустимой величины ожидаемого прироста нагрузки в городской распределительной сети 110 кВ, вызываемого ростом энерговооруженности быта - Вороновский, Г.К.; Сергеев, С.А.; Старков, К.А.; Абашкина, О.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Виконано оцінку капітальних вкладень (в умовних одиницях) на розвиток міської електричної розподільної мережі 110 кВ з метою збільшення її пропускної здатності. На прикладі великого житлового масиву визначені етапи модернізації елементів системи електропостачання, що обмежуватимуть ріст електричного навантаження в побутовому секторі. Отримано оцінку гранично припустимої величини приросту навантаження, що допускає експлуатацію системи енергопостачання без корінної реконструкції мережі.