“Завжди вірю, що служу добрій справі…” (публіцистика Володимира Бірчака за матеріалами газ. “Українське слово”) - Новак, С. (Слово і Час, 2010)
Уперше в українському літературознавстві на матеріалах газ. “Українське слово” окреслено тематичні обрії та розглянуто ідейне спрямування публіцистики Володимира Бірчака 20 – 40-х рр. ХХ ст.