Леся Українка і Марія Конопницька (порівняльно-типологічне зіставлення) - Булаховська, Ю. (Слово і Час, 2010)
У статті порівнюються образи й мотиви в поезії української і польської письменниць. Їхня спільність убачається в пафосі боротьби, вірі в силу художнього слова, увазі до фольклору, зверненні до античних образів, до закордонної тематики.