Від основного авторського тексту до академічного видання - Неживий, О. (Слово і Час, 2010)
Методологія визначальних теоретичних понять текстології, як-то основний текст твору, творча воля автора, розглядається на прикладі текстологічних проблем художньої спадщини видатного українського письменника Григора Тютюнника.