Євген-Юлій Пеленський – редактор першого повного видання творів Марка Черемшини та дослідник його творчості - Карпінчук, Г. (Слово і Час, 2010)
Стаття про роль Євгена-Юлія Пеленського в підготовці видання “Марко Черемшина. Твори. Повне видання за редакцією д-ра Євгена Пеленського”. – Львів: в-во “Ізмарагд”, 1937. – Т. 1-3.