До історії академічних фізичних досліджень в Україні - Локтєв, В.М.; Пономаренко, Л.П. (Вісник НАН України, 2018)
Статтю присвячено 100-річчю від часу заснування Національної академії наук України. Автори простежують історичні віхи розвитку фізики і суміжних з нею наук, наводять факти щодо організації та проведення відповідних досліджень за період від створення Української академії наук у листопаді 1918 р. до початку 60-х років минулого століття.