Успешное функционирование семейной системы как основа развития и становления гармоничной личности - Ветрила, Т.Г. (Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського НАН України, 2008)
Розглянуті теоретичні питання особливостей функціонування сім’’ї як системи. Визачені нормативні кризисні періоди родини та етапи розвитку дитини. Зроблено висновок, що успішне сімейне функціонування є необхідною умовою для для розвитку гармонійної особистості дитини.